Funderar du på att köpa en vindsvåning? 7 saker att tänka på innan du köper.

VindsvåningFinns det en terrass så ska du tänka på att det finns ett utlopp för regnvatten. Även efter inflytt så ska du tänka på att hålla rent vattenutloppet då stora mängder vatten annars kan samlas vid regn och orsaka vattenskador på fastigheten. Försäkra dig även att det finns en alternativ utväg för vattnet, om det är stopp i utloppet. Det ska finns ett extra utlopp längs husets fasad. Annars riskerar regnvattnet att rinna in i lägenheten.

Vilket väderstreck har terrassen? På vilken tid av dygnet vill du helst ha sol på terrassen? Finns det andra tak som skymmer solen på vintern då solen står som lägst?

Hur är fönstren belägna? I många vindsvåningar sitter fönstrena högre än vanligt. Det kan innebära att du inte kan se ut om du sitter i vardagsrumssoffan eller matbordet. Det kan vara bra att vara extra uppmärksam på det om det är något som skulle kunna påverka köpet.

Vinkeln på taket har inverkan på hur solen letar sig in i våningen. Är taket väldigt platt så kan takkuporna bli väldigt långa vilket medför att mycket sol försvinner på vägen. Dessutom är det risk för att det blir större biytor som kan vara svåra att utnyttja.

I en takvåning finns det ofta färre vinkelräta väggar vilket kan medföra svårigheter att ta med sig möbler och tavlor från tidigare boende.

Isoleringen är viktig då vindsvåningar kan bli mycket varma under sommarmånaderna, då en stor del av våningens tak exponeras mot solen. Under vitermånaden kan det bli motsatt effekt då den stora takytan är utsatt för blåst, som har en kylande effekt. En tumregel är att det ska vara minst 30 cm isolering i takvåningen för att hålla en normal rumstemperatur.

På taket finns ofta husets fläktar som kan upplevas störande eller att ett hisschakt går upp en bit I våningen. Lyssna noga så att det inte finns störande ljud som uppdagas efter inflyttningen.

Varje kommentar räknas – Bidra till en bättre tillvaro för hemlösa

Nu kör vi på BoStar igång vår julkampanj. Vi vill hjälpa hemlösa och utsatta att få en bättre tillvaro under vinter. För varje kommentar/omdöme, like på Facebook, eller tweet om www.bostar.se kommer vi oavkortat skänka pengar till Stadsmissionen. Vi hoppas att ni tar chansen och hjälper till att ge de hemlösa och utsatta en lite bättre jul.

 

God Jul önskar vi i Team BoStar.se

Tack!

Vi på BoStar.se vill tacka för en lyckad Rosabandetkampanj. I söndags var den sista dagen för kampanjen och vi har lyckats samla in en ansenlig summa som kommer bidra till forskningen kring bröstcancer. Eftersom kampanjen gått så bra så kommer vi köra liknande kampanjer i framtiden. Håll ögon och öron öppna i vinter och tipsa gärna nära och kära hur de kan på ett lätt sätt bidra till bra ändamål genom att ge föreningar omdömen eller gilla oss på Facebook.
Ett stort tack från BoStar-teamet!

Bostar stödjer Rosa Bandet

Rosa BandetBoStar.se kommer att bidra till forskningen kring bröstcancer. För varje ny like på vår facebooksida skänker vi 1kr oavkortat till Rosa Bandet. Dessutom skänker vi 2kr för varje nytt föreningsomdöme på BoStar.se. Hjälp till att bidra till bröstcancerforskningen genom att ge din nuvarande, eller gamla förening omdöme. Sprid budskapet till dina nära och kära, för att hjälpa oss med insamlingen.

www.Bostar.se utvecklas

Vi vill börja med att tacka alla som har skrivit kommentarer och omdömen för föreningar. Vi har fått positiv feedback från folk som varit inne på sidan och det beror på att föreningsinformationen börjar ta form. Vi vill även tacka de föreningar som uppdaterad den grundinformation som finns på sidan. Vi uppdaterar den löpande så att rätt information kommer upp på sidan. Under hösten kommer vi att lansera en guide som gör det lätt för t.ex. köpintressenter att ta med sig till en visning och ställa rätt frågor. Vi tror att en nöjd köpare är en nöjd föreningsmedlem. Återigen, tack för alla som engagerat sig i Bostar.se. Vi uppskattar alla kommentarer och information vi kan få om Sveriges alla föreningar! /Team BoStar.se

Artikel i alla DirektPress Stockholmstidningar

Idag finns en artikel om BoStar.se att beskåda i alla DirektPress stockholmstidningar. Vi är oerhört glada för hur många som hittat till BoStar.se och den publicitet och positiva respons vi fått. Läs gärna artikeln i de trycka tidningarna (Vi i Vasastan, Vårt Kungsholmen, Södermalmsnytt, Östermalmsnytt och Årsta/Enskede), eller nedan.

Team BoStar.se

Betygsätt din bostadsförening och grannar

Nu har vi äntligen lanserat BoStar. Efter att i snart 1 år stött och blött idén, utvecklat, testat och reviderat så har vi äntligen släppt tjänsten. BoStar är till för att hjälpa dig som vill köpa en ny bostadsrätt att ställa rätt frågor och tänka på rätt saker när du går i köptankar. Är huset lyhört? Hur fungerar tvättstugan? Är gatan livad? Hur är grannarna? Allt sådant som man många gånger missar när man trängs med 20 andra på en kort visning. Nu har du chans att betygsätta din nya eller gamla bostadsförening, grannar och område. Eller få mer information om bostaden du är intresserad av. Det är trots allt det största köp, för de flesta, som man gör i livet. Då är det bra att ha så gediget underlag för beslutet som möjligt, så man slipper ångra sig efter inflyttningen. Just nu kan man se betyg och kommentarer för föreningar och information om adresser och byggår m.m. Under Råd och Tips så finns mer information om vad man ska tänka på innan man börjar buda på det eventuella drömboendet.

Under hösten kommer det komma en mängd nya funktioner på sidan som gör det ännu lättare att veta vad man ska tänka på när man går på visningar, tar lån och säljer sitt boende. Så håll ögon och öron öppna och besök oss gärna igen!